MODEL MED MADGLÆDE
​
Jens er opvorkset i Danmark med en japansk mor og en dansk far, og fik japansk mad og kultur ind med modermælken. Han tog til Japan i 1980 for at læse japansk, fik hurtigt arbejde som model og blev faktisk kåret som årets model i Japan i 1986. ​
​
De penge Jens tjente som model gik til at finansiere et skoleophold på den verdensberømte Egami Japanese Cooking School. Her lærte han grundteknikker, spiseregler og teoretisk viden.
Jens kom efterfølgende i mesterlære på sticks-kæden Nanbantei of Tokyo og studerende sideløbende det japanske køkken og disciplinen sushi.
​
DE 7 BASALE DYDER
• Retskaffenhed
• Mod
• Godgørenhed
• Respekt
• Ærlighed
• Ære
• Loyalitet
Jens Rahbeks japanske segl.
Indeholder hans familienavn og hans essens:
​
ORIGINAL FOODS
BØGER OM JAPANSK MADKUNST
​
Af Marianne Isager og Jens Rahbak Hansen
​
BOGENS FORORD
Lærte for alvor danskerne at spise japansk
​
Jens fik fisk og asiatisk mad ind med modermælken, idet hans danske far arbejde i fiskeribranchen og hans japanske mor diskede flere gange om ugen op med asiatiske retter.
​
Jens tilbragte en del af sin ungdom i Japan. Først arbejdede han som model, og fra 1985 stod han i kokkelære i en anerkendt Yakitori-restaurant, Nanbantei og Tokyo, i Tokyo.
​
Nanbantei of Copenhagen blev således navnet på Jens' første restaurant i Møntergade i København. Sidenhen var han drivkraften i flere københavnske restauranter, bl.a. Ebisu i Custom House med Conran-gruppen. Mest kendt er Jens for at være den kreative og iværksættende kraft, dan han sammen med sin bror og en ven åbnede Sticks'N'Sushi. Først i Nansensgade, siden bredte konceptet sig til resten af Danmark samt til Berlin og London.
​
Jens laver vidunderlig enkel, japansk mad, som han også underviser børn og voksne i at lave. I det japanske køkken er æstetik og akkuratesse vigtigt. Det er virkelig tydeligt, når Jens arbejder i et køkken og på den måde, han anretter og serverer.
Af Jens Rahbak & Tina Scheftelowitz
​
UDDRAG FRA BOGENS FORORD
​
Hvis du spørger en dansker, hvad japansk mad er, vil det umiddelbare svar nok være sushi, men japansk mad er selvfølgelig meget mere end sushi. Nogle kender måske de grillede spyd, sticks, og andre har måske besøgt den engelske kæde Wagamama, som har specialiseret sig i nudelretter. Som du vil se i denne bog, rummer det japanske køkken alt fra salater, supper, snacks og småretter til et væld af kød-, fiske- og vegetarretter. Og den japanske nationalret er ikke sushi, men sukiyaki (udtales skijaki), som er en slags fondue. Derefter er de mest populære retter: nr. 2: tempura, som er friturestegt fisk og grøntsager, nr. 3: nudelretter – og sushi kommer ind som nr. 4 i rækken.
​
Det japanske køkken er let, sundt, enkelt og fantastisk velsmagende. Det salte, søde, syrlige, bitre og stærke går op i en højere enhed. Vi håber, du vil tage bogen her til dig og bruge den. Med ganske få specielle, men grundlæggende, ingredienser, kan du komme vidt omkring i køkkenet. Du får brg for en god sojasause, wasabi (japansk peberrod), bonitoflager (flager af tørret fisk) eller dashipulver (pulver af bl.a. tørret fisk) til grundfond, sake (risvin), mirin (sød sake) og riseddike. Disse ingredienser fås i velassorterede supermarkeder eller hos kinesiske købmænd, som også findes i mange provinsbyer. Resten af ingredienserne kan du købe i almindelige supermarkeder.
1
Anne M
“Fantastisk velsmagende mad. Høj standard og tempoet var osse perfekt. Alt hvad jeg kunne drømme om. Tusind tak!”
2
Sascha W
“Jens lavede en autentisk japansk middag til vores venindes polterabend. Det var helt perfekt. Alt fra kommunikation til maden etc. fungerede gnidningsløst, og oplevelsen var langt over vores i forvejen høje forventninger. Vi kan varmt anbefale en middag lavet af Jens.”
3
Jonas
“Fantastisk menneske, der leverer en totaloplevelse. Anbefales varmhjertet.”